Glæde under pres

Glæde under pres

Et koncertforedrag om vor tids store udfordringer i hjemmet og på arbejdspladsen, hvor glæde, stress og udbrændthed er begreber alle kender, men få forstår at tale om.

Derfor er glæde under pres blevet udviklet som en slags dåseåbner til at arbejde med glæde i en organisation. På baggrund af en række historier sættes fokus på glæde, og hvordan den kan kultiveres og udvikles.

Bestil koncertforedraget: bestilling og spørgsmål

Glæde er én af vor tids allerstørste mangelvare. Vi lever i en tid, hvor glæden i høj grad er under pres. I mange virksomheder og institutioner steder er glæde blevet gemt væk – skjult i katagorier som professionel  og social kapital. Forskning viser tydeligt, at de institutioner/virksomheder, der ligger i top klarer sig godt, producerer bedre og har gladere medarbejdere.

Men det er oplagt at det vender omvendt.

Bestil koncertforedraget: bestilling og spørgsmål

Det er glæden, der højner den professionelle og den sociale kapital. Dybest set er det glæde, der driver os til at arbejde, være kreative og yde en ekstra indsats.

(lyt til I became less)

Tænk bare tilbage på en rigtig god lærer. Jeg blev fascineret af en matematiklærer, jeg havde i 9-klasse,, og han var optændt af en passion, når han underviste. Jeg husker tydeligt, hvordan han stillede sig op på kateteret og proklamerede en matematisk regel, hvorefter han sagde: “Når I har glemt denne regel i den næste prøve, og jeg trækker mange point fra på grund af det, så vil I sikkert tænke, at det er helt ok for jeres lærer prøvede virkelig at få jer til at huske ved at stille sig op på sit bord og råbe reglen til jer.” Der var en passion og en glæde i hans timer, der fik os til at arbejde mere og blive mere fokuserede – for vi ville gerne have del i glæden. Det er ét af de første tydelige eksempler jeg husker på, hvordan glæde motiverer og er et redskab i sig selv. Jeg har også oplevet undervisere og ledere, der har mistet gejsten. En lærer, som glædesløst gennemgår sit stof vinder ikke mange hjerter hos eleverne. For hvis emnet eller faget ikke engang griber underviseren, hvorfor i alverden skulle eleverne så gide investerer i det?

Den første og vigtigste indsatsområde i enhver virksomhed burde være: “Hvordan sikrer vi at vores ansatte, lærere og ledere er fyldt af glæde?”

Glæde er en dyb følelse, som hverken kommer eller forsvinder af sig selv. Et af kendetegnene er en form for lethed og energi som glæden skaber. Der er mere end 500.000 mennesker på arbejdsmarkedet, der har alvorlige stress-symptomer. Hvis vi dertil regner depression og udbrændthed er det helt på sin plads at konstatere, at lethed og energi er noget, vi mangler. Vi mangler glæde.

Vi har brug for at kultivere glæden i en tid, hvor den er under pres og det kan lade sig gøre.

Glæde på en arbejdsplads eller i en organisation er ikke en individuel opgave, men noget der kan og skal løftes i fælleskab, men  kan være vanskeligt at italesætte stress og udbrændthed som en kollektiv problemstilling.

Igennem en koncert-oplevelse dannes et rum, hvor der gives mulighed og sprog til at tale om glæde, stress og udbrændthed på en arbejdsplads – det lette og det tunge. Koncertforedraget er bygget op omkring originale kompositioner, der kædes sammen med en personlig historie om en rejse igennem stress til en fornyet kreativ energi. En vej, der søger efter at komme foran på en måde, der virkelig betyder noget.

Målgruppe

Virksomheder og organisationer, som ønsker at skabe en fælles oplevelse, som kan danne grundlag for en samtale om det kollektive ansvar og arbejde for glæde på arbejdspladsen – også i pressede situationer.

Forventninger

I kan se frem til et interaktivt koncertforedrag på cirka halvandentimes varighed, hvor omdrejningspunktet er historien om glæde, pres, udfordringer og kreativ energi. Historien tager udgangspunkt i musik i kombination med korte beretninger fra arbejdslivet som f.eks. hvordan tre æbleskiver kan være en glædessuger, og hvordan en sms om en kafferegning kan redde en dag.

Glæde under pres – foredraget kan bookes med Johannes Ernstsen alene som solist eller med et band – en letvægts trio bestående af guitar, kontrabas og klaver.

Pris:

Glæde under pres solo : 5000 kr.

Glæde under pres trio: 10.000 kr.

bestilling og spørgsmål

Om Johannes Ernstsen

Johannes Ernstsen er lektor i musik, udøvende musiker, komponist og passioneret omkring formidling. Han har hele sit liv været aktiv musiker og sangskriver – i perioden 97-2007 i bandet Unafraid, som har spillet mange koncerter og udgivet to albums. I 2012 udgiver han et soloalbum som er det mest succesfulde crowdfundede album i Danmark på det tidspunkt og som opnår en førsteplads på hitlisten Local Heroes. Med bandet BETWEENbetween opnår han bl.a. en anbefaling på p3s karrierekanonen med nummeret More of you. Med trioen GraaBlaa arbejder han med virksomhedskoncert og off-streamkoncerter i stuer, fænglser, arrester, på hospice og andre steder, hvor mennesker er tæt på livet.

Som så mange andre har Johannes Ernstsen også oplevet at blive ramt af stres og deler nu oplevelserne på en produktiv facon, så vi kan tale om glæde under pres, og hvordan man kan komme videre.

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save