Shelter from the Storm – Bob Dylan og Gud

Shelter from the Storm – Bob Dylan og Gud

Et koncertforedrag af lektor Johannes Ernstsen

Bob Dylans historie er en fortælling om at længes, om at finde ind til sandheden og om den smerte, der opstår ved at kunne fornemme det gode og fejle i at gøre det. Lige fra hans tidlige protestsange i begyndelsen af 60erne og igennem hans psykedeliske, nærmest vanvidssange; igennem en tydelig gospeperiode og tilbage som en ældgammel mand fra prærien har han søgt efter det ægte og det sande. Igennem Dylans sange kan vi lære at forstå os selv og begynde at begribe en større sammenhæng.

Bob Dylan er et kulturelt ikon, som i hele sin karriere igennem sin musik har været optaget af den religiøse dimension. Inspirationen som hovedsageligt er fra Bibelen er tydelig lige fra begyndelsen, hvor Dylan nærmest antager skikkelse af gammeltestamentlig profet. Han behandler sin religiøsitet både skjult og meget eksplicit. Igennem store dele af karrieren er der en indre kamp i Dylan som i hans seneste udgivelser ender ud i en slags sjælefred.  Bob Dylans værker kan inspirere og danne grundlaget for en samtale om, hvordan vi kan forholde os til Gud, moral, lys og skygger i menneskelivet og kunstens rolle som formidler af disse temaer.

I dette koncertforedrag vil sange på tværs af hele Bob Dylans produktion blive fremført, fortolket og diskuteret, således man både kan få en fornemmelse af den enorme udvikling Dylan gennemgår, og hvordan han arbejder med religiøs symbolik og tematik gennem hele sit liv. Det er ingen hemmelighed, at Dylans stemme har været en barriere for mange mennesker i forhold til at kunne nå ind til hans sange. Johannes Ernstsen fremfører og fortolker sangene på en måde, der gør dem tilgængelige for såvel Dylanfans som den almindelige lytter.

Johannes Ernstsen er lektor i musik, udøvende musiker, komponist og passioneret omkring Bob Dylan. Han har hele sit liv været aktiv musiker og sangskriver – i perioden 97-2007 i bandet Unafraid, som har spillet mange kirkekoncerter og udgivet to albums. I 2012 udgiver han et soloalbum som er det mest succesfulde crowdfundede album i Danmark på det tidspunkt og som opnår en førsteplads på hitlisten Local Heroes. Med bandet BETWEENbetween opnår han bl.a. en anbefaling på p3s karrierekanonen med nummeret More of you. I gennem hele sit virke har Johannes Ernstsen været optaget af kirke og musik, har arbejdet med at skrive musik til gudstjenester i både Aalborg og Aarhus, og afholdt flere koncerter i fængsler og arrester. Til kirkedagene i Aalborg i 2013 holdt han foredrag om kreativ spiritualitet.

Et koncertforedrag er både musik og foredrag. Det bedste af to verdener, hvor man får lov til at (gen)opdage stærke elementer i Dylans sange gennem en livekoncert. Johannes Ernstsen er en anerkendt Bob Dylan-fortolker, der spiller og synger de numre, som foredraget inddrager. Mange oplever at en nyfortolkning kan give et helt nyt liv og forståelse til Dylans sange.

Pris:

6000 kr.

Koncertforedraget kan udvides til en trio med kontrabas, guitar og klaver – kontakt for pris

 

Save

Save

Save

Save